Logisztikai és beszerzési tréningek
MLBKT kongresszusi hírek

MLBKT kongresszusi hírek

Méltón nagyszerű 25. alkalommal volt együtt a szakma!

 

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) november 15. és 17. között immár 25. alkalommal rendezte meg az év legnagyobb logisztikai eseményét, az MLBKT kongresszusát, Siófokon a Hotel Azúrban. A jubileumi esemény középpontjában a smart logisztika állt, vagyis olyan megoldások ismertetése, amelyek ebben a technológiailag folyamatosan változó világban hozzásegítik az egyént és a vállalatokat a sikeres működéshez.

A három nap alatt közel 600 jelenlegi és jövőbeni logisztikai és beszerzési szakember látogatott el az eseményre, hogy megismerkedjen az iparág jellemző trendjeivel, és ezáltal felkészüljön a holnap kihívásaira.

„A jubileum kétségkívül felszínre hozta a múlttal való számvetést, azonban olyan változások jeleit látjuk magunk előtt, amelyek fényében érdekes visszatekinteni, de ez vajmi kevés eligazítást jelent a jövőre nézve. Az első konferenciánk fogalmi készlete, ezzel együtt tudásunk egy része ma már elavulttá vált, és felértékelődött az új ismeretek megszerzése, a korábbi gyakorlatot megszakító innovációk kezelésének képessége. Az okos logisztika valójában okos embereket igényel. Célunk, hogy az új módszerek és rendszerek bemutatásával segítsünk az eligazodásban” – mondta Chikán Attila, az MLBKT elnöke az esemény nyitónapján.

A kongresszus tematikája a smart logisztika köré épült. Az előadók olyan megoldásokat ismertettek, amelyek ebben a technológiailag folyamatosan változó világban hozzásegítik az egyént és a vállalatokat a sikeres működéshez. Erős hangsúlyt kaptak az Ipar 4.0 logisztikát és a beszerzést érintő aktualitások is, mint például vállalatfejlesztés vagy a különféle innovatív intermodiális megoldások. Ezen kívül több előadás is feszegette a lean folyamatfejlesztés új irányvonalait, a munkaerő toborzás és megtartás kihívásait, a zöld logisztika izgalmas praktikáit valamint a gazdaság más-más területein működő vállalkozások kereslet tervezéséhez való viszonyulásait és módszereit.

 

 

„Konferenciánkkal hagyományosan előremutatunk, illetve közösen igyekszünk megoldásokat találni a logisztikai iparágat érintő problémákra. Idén először egy háromnapos játék során mérettették meg magukat a résztvevők, így játékosan, csapatokban ismerhették meg konkurensüket, partnereiket. Jövőre még izgalmasabb, interaktívabb programot tervezünk, amelynek révén azt szeretnénk, hogy ha minél több szakember felismerje a Kongresszusban rejlő lehetőségeket” – mondta Kőhegyi Anita, az MLBKT ügyvezető igazgatója.

 

Fotók eseményről:

1. nap

Az MLBKT 25. Kongresszusának első napján izgalmas plenáris előadásokat hallgathattunk meg, valamint vendégül láttunk 100…

Posted by Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság on Mittwoch, 22. November 2017

 

2. nap
3. nap

 

Adjon visszajelzést!